Jan Ligthartschool

De school is vernoemd naar Jan Ligthart. Deze onderwijzer en onderwijsvernieuwer werd op 11 januari 1859 geboren in de Amsterdamse Jordaan. Hij werkte ruim dertig jaar als hoofd van een eenvoudige volksschool in de Schilderswijk van Den Haag: dit was een gewone school met gewone leerkrachten en kinderen en toch beroemd tot ver in het buitenland. De ideeën van Jan Ligthart werden bewonderd door vooraanstaande opvoedkundigen, schrijvers en leerkrachten uit zijn tijd.

N

Westerbroek

Een klein, maar gezellig en sfeervol dorp in de gemeente Midden-Groningen met een gedreven dorpsbewoners. 

N

Kracht

Kleinschaligheid is de kracht van Westerbroek. Goede contacten zorgen voor een bruisende en levendige sfeer in Westerbroek.

N

Verbinding

De vele verenigingen in het dorp maken dat er voor ieder wat wils is. Jong en oud gaan hand in hand.

N

Nieuwe start

Na de dreigende sluiting hebben de bewoners hard gestreden om hun school te behouden, met succes. De JLS bloeit als nooit te voren!

N

Sfeer

Stap rustig eens bij ons binnen om de sfeer op onze school te proeven. Iedereen krijgt bij ons de mogelijkheid om zichzelf te zijn.

N

Samen

Samen met de leerkrachten, ouders, leerlingen en dorpsbewoners bouwen wij aan de toekomst.

Hoe de school open mocht blijven

De Jan Ligthartschool is een kleine dorpsschool welke op de nominatie stond om haar deuren te moeten sluiten. Dorpsbewoners, ouders en leerlingen hebben de handen ineengeslagen en zijn samen de strijd aangegaan om hun dorpsschool te kunnen behouden. Samen met de VZD (verenigde zelfstandige dorpsscholen) werden alle krachten gebundeld.

Een nieuw schoolteam is gevormd en in juni 2017 was daar eindelijk het verlossende antwoord; “De Jan Ligthartschool blijft open!”

Een geweldig resultaat na het lange strijden. Westerbroek kan de toekomst weer stralend tegemoet.

Beter onderwijs is onze missie

050 - 40 41 903

directie@janligthartschool.info

Oudeweg 74, 9608 PN Westerbroek